Какво представляват програматорите за чешми и защо са ни необходими

  • Начало
  • Новини
  • Какво представляват програматорите за чешми и защо са ни необходими

В областта на напояването и напоителните системи технологичният напредък продължава да революционизира начина, по който управляваме водните ресурси. Едно такова нововъведение е програматорът за чешма, универсално устройство, което рационализира контрола на напояването и осигурява оптимално използване на водата.

Какво представляват програматорите за чешма

Програматорите за чешма, известни още като таймери за напояване или контролери, са устройства, предназначени да автоматизират управлението на водния поток в напоителните системи. Тези компактни електронни устройства се свързват директно към външни кранове и позволяват прецизно планиране на циклите на поливане. Те предлагат опции за персонализиране на напояването, като честота, продължителност и начален час, което позволява на потребителите да приспособят процеса към специфичните нужди на почвата.

Програматорите за кранове намират широко приложение на различни места, включително жилищни площи, обществени градини, паркове, спортни игрища и търговски или институционални площи. Тяхната гъвкавост позволява ефективното управление на малки до средни напоителни системи. Независимо дали имате буйна градина, зеленчуков масив или колекция от саксийни растения на балкона си, програматорът за чешма може да опрости и оптимизира вашите процедури за поливане.

Защо се нуждаем от програматори за кранове в домовете си

Спестяват вода

Програматорите играят жизненоважна роля в опазването на водата – този толкова ценен ресурс. Чрез автоматизиране на графиците за напояване и избягване на преполиване, те насърчават ефективното използване на водата, намалявайки отпадъците и помагайки за опазване на околната среда.

Спестяват време

Веднъж програмирано, устройството се грижи за поливането на определени интервали, освобождавайки време на собствениците на жилища да се съсредоточат върху други задачи или да се насладят на развлекателни дейности.

Носят оптимално здраве на растенията

Програматорите осигуряват постоянно и адекватно поливане на растенията, като насърчават здравословния растеж и намаляват риска от недостатъчно или прекомерно поливане. Прецизното планиране помага за предотвратяване на ерозия на почвата, огнища на болести и воден стрес, което води до процъфтяващи зелени площи.

Други важни функции

Лесна употреба

Потърсете програматор за кранове с интуитивен интерфейс и удобен контрол. Ясните инструкции за програмиране, удобният екран и простата навигация подобряват цялостното използване на инструмента.

Функции, базирани на метеорологичната прогноза

Някои иновативни програматори за чешми включват сензори за времето или се свързват с местни метеорологични станции. Тези функции позволяват на устройството да коригира графиците за поливане автоматично въз основа на метеорологичните данни в реално време, запазвайки водата по време на валежите или коригирайки температурните вариации.

Източници на захранване

програматорите могат да се захранват от батерии или електричество. Изберете подходящия източник на захранване въз основа на вашите предпочитания и наличието на захранване в близост до мястото на крана.

Ние от Иновато предлагаме богата гама от ръчни и безжични (Bluetooth и WiFi) програматори за чешма. Голяма част от домакинствата, живеещи в къщи използват или имат нужда о от автоматизация на поливните дейности.

Този тип програматори осигурява базова автоматизация, която спестява време и средства, както и оптимизира използваните ресурси.

Гамата от ръчни програматори включва контролери с 1 или 2 кръга. В зависимост от модела може да зададете от 1 до 6 стартови времена за поливане с продължителност от 1 секунда до 99 минути, както и честота на поливането от 1 час до 15 дена.

Вграденият сензор за дъжд в някои модели позволява планираното поливане да бъде спряно при валеж, предоставяйки нежелано преполиване.

Програматорите с безжичен контрол позволяват много по-гъвкаво да управлявате поливните цикли, в зависимост от нуждите си. По този начин можете да налагате корекции на стартовите времена и продължителността на поливане от всяка точка на света с достъп до интернет (нужна е работа с интернет връзка, където е инсталиран програматорът).

Това, което отличава програматорите ни са ергономичните и модерни дизайни, които те имат. Имат добра функционалност и се характеризират с голямата си достъпност – цената им е конкурентна и достъпна за всеки.

Крановете за електрически задвижки имат функцията за аварийно затваряне при прекъсване на електричеството. Те намаляват риска от наводняване, спиране или удължаване на процеса.

“Иновато Инженеринг ООД продължава своя устрем към намирането и представянето на повече иновативни продукти в сферата на поливните системи, управление на водните ресурси, филтрация и контрол поливните системи.”
От Екипът на Иновато Инженеринг ООД

Leave A Comment